Köp företagspresenter och reklammaterial

Med företagspresenter menas prylar och saker som företag kan ge bort till kunder, leverantörer och i stort sett vem som helst. De har alltid företagets tryck på vilket gör att det blir reklam. Varför kallar man det då inte för reklammaterial när det är reklam? Det kan finnas flera orsaker till det men några av de skillnaderna som finns mellan dessa två grupper är följande:

För det första kan man se det som att företagspresenter primärt är en sak som har reklamtryck på sig. Detta medan reklamtrycksaker primärt är reklam på en sak. Frågan är alltså vad som ska stå i fokus, produkten eller reklamen.

Reklamartiklar och allt annat för ditt varumärke hittar du hos: nameonit.se

För det andra är företagspresenter, precis som ordet avslöjar, en present. Det är något man kan ge bort och som då mottagaren uppskattar. Detta i princip oavsett om man ger en penna, mugg eller t-shirt med tryck på. Även om mottagaren redan har pennor hemma så är det en god gest och något som uppskattas. Detta ska då ställas mot klistermärken, banderoller eller reklamblad som inte alls är lika uppskattade att få. Det är snarare så att många försöker värja sig mot detta genom att sätta upp ”ej reklam tack” på brevlådan eller inte ta emot flyers som delas ut på stan.

Så vad ger bäst effekt? Vad gör att företaget får sälja mer?

Allt beror på målgrupp och vad man vill sälja. Men det ena ska absolut inte utesluta det andra. Företagspresenter bygger varumärke och relation på lång sikt men skapar inte någon rusning av kunder. En reklamkampanj med flygblad angående en rea kan däremot ge den effekten. Så visst ska man välja bägge vägarna men vara medveten om vad man väljer och varför.