MatHems grundtanke och syfte

MatHem är ett internetbaserat detaljhandelsföretag i Sverige som säljer livsmedel. De har lager i Malmö, Göteborg och i Stockholm där även huvudkontoret ligger.

Grundtanken och syftet med företaget är att konsumenter ska kunna beställa och handla matvaror online utan att behöva lämna hemmet. MatHem gör även det ännu smidigare för sina konsumenter genom att erbjuda dem färdiga middagskassar. Från början kunde MatHem endast leverera matvaror inom Stockholmsområdet, men på senare tid kan leveranser ske till allt större delar av Sverige. Deras mål är att dock expandera och att inom en snar framtid bli tillgängliga i hela landet.

  • Handla livsmedel online
  • Färdiga middagskassar

MatHems historia

MatHem har redan funnits i över tio år, men det är under de senaste åren som allt fler fått upp ögonen för dem. Detta beror till stor del på att de lyckats skapa en reklam som fängslat och lockat till sig stora delar av den svenska befolkningen. Deras första försäljning skedde i november år 2008 och fram till år 2011 levererade de endast matvaror inom Stockholmsområdet. År 2011 köpte MatHem Hemmalivs som gjorde det möjligt för dem att expandera och börja leverera matvaror till både Skåne och Göteborg. Samma år lanserade MatHem sin virtuella butik och för denna prisades de senare med Guldmobilen.

MatHems första stora erkännande kom ett år tidigare – år 2010 – då de prisades som Sveriges sjätte bästa hemsida online. De kommande åren utsågs MatHem till Sveriges bästa matvarubutik online. I samband med lanseringen av MatHems applikation förenklades processen för konsumenter ytterligare. År 2012 utvecklades MatHem igen då de både köpte Tasteline och NetXtra. I samband med köpet av NetXtra fick de dessutom tillgång till ett eget lager i Stockholm. Tidigare använde de sig av ICA koncernens lager, då de hade ett samarbete med dem. Detta år valde dock MatHem även att byta huvudleverantör från ICA till Axfood.

Konsumenterna i fokus

Nackdelen med att handla online har tidigare varit att matvarorna inte kunnat levereras samma dag, vilket har gjort att konsumenterna ofta behövt vända sig till en fysisk butik. Detta uppmärksammade MatHem och år 2016 blev de den första matvarubutiken på nätet som erbjuder matleverans redan samma dag som varorna beställs. För att underlätta ytterligare inledde MatHem ett samarbete med Postnord år 2017. Detta samarbete gör det möjligt för kunder att returnera varor som de köpt online och inte vill behålla via MatHem. Detta innebär att konsumenterna inte behöver lämna hemmet för att varken handla eller returnera varor, vilket kommit att bli väldigt uppskattat.

Mer än bara matvaror

För att leva upp till sina konsumenters förväntningar erbjuder MatHem mer än endast matvaror. Kunder kan även handla apoteksvaror, varor för hygien och hälsa samt djurmat och tillbehör till sina djur. MatHem erbjuder med andra ord ett enormt utbud, vilket gör att kunder inte behöver vända sig till sin vanliga matvarubutik. År 2018 lanserade MatHem även möjligheten att handla frukt via deras nätbutik. Detta och mycket annat ledde till att de vann priset som årets ekobutik samma år. MatHems hemsida är uppbyggd på ett enkelt och tillfredsställande sätt som gör det lätt för konsumenterna att lokalisera var han eller hon hittar respektive vara.

Möjlighet att handla på Clas Ohlson via MatHem

Clas Ohlson investerade i MatHem år 2017 och således fick konsumenterna ett större utbud att handla ifrån. Investeringen kom att betyda att MatHems kunder nu även kan handla produkter från Clas Ohlson på MatHems hemsida. Sedan dess har var tionde kund som handlat via MatHem även handlat från Clas Ohlson. Det råder inga tvivel om att MatHem är en av Sveriges största nätbutiker.

Loading