Vårmode 2012 – Komplett sammanfattning

För att enkelt sammanfatta vad denna våren har att erbjuda modeväg tycker jag att pastellfärger är det ord som sammanfattar det allra bäst, framför allt för kvinnor. Det vi har och kommer se mer av är enfärgade plagg av både lättare pastellfärger men också starkare. Det vill säga, allt från beiga till alldeles lila kläder.

För herrar som vill satsa på ett lite mer formellt klädval rekommenderar jag tweedkläder overlag. Det finns väldiga variationer när det kommer till skotska kläder. Olika delar i Skottland har alla olika klädstilar men för en ovetande är väl tweedkläder ett som ett.

Pastellfärger har jag redan nämnt och sagt att det är mycket uppskattat i vår, däremot mönster får man heller inte glömma bort. Både stora och små mönster är uppskattade i vår och det finns egentligen inga direkta gränser för hur långt det får gå. Stora blommiga mönster som små rutmönster har ingen betydelse utan det mesta kommer gå ihop så länge du har en grundtanke i ditt budskap gällande kläder.

Gillar du lite mer av det stickade stuket på kläder så oroa dig inte. Det finns även plagg för dig också i vår. Ta en titt på Kotyrs stickade tröjor så kommer du hitta någonting som du gillar säkerligen. För att få en lite bättre uppfattning om hur den ser ut är den beige i färg och har en lite annorlunda anordning baktill men väldigt snygg för den som gillar stickat.

För att ge sina pastellfärgade kläder en konstrast kan man göra detta genom att välja rätt accessoarer. Har du en mörkt pastellfärgad dress på dig kan du enkelt få till det där lilla extra genom att använda en sjal som kontrast. Sjalen trär du förslagsvis runt midja eller hals och gällande färg passar beige ofta väldigt bra till lite mörkare kläder och ger det en kontrast som är svårt få fram på annat sätt.

För att summera ihop det hela tycker jag man kan säga att enfärgade kläder gärna med mönster är välkomnade i vår. Ett ord som även sammanfattar detta modet är våga. Våga klä dig i kläder som du normalt sett inte hade ens fantiserat att klä dig i. Inte bara kan det ge dig en extra touch gällande ditt egna mode utan det kan också hjälpa andra tänka mer fritt. För det är trots allt dit vi går allt mer och snart kanske vi ser skyltdockor som är alldeles nakna eftersom vi inte allt för mycket alltid ska bli inspirerade av andras tankar gällande mode utan våga möta våra egna tankar och hitta kläder som vi själva vill ha.